Dagbok

Här tänkte jag fylla på med lite vad som hänt sen sist, kanske inte varje dag men lite då och då.

2009-01-04
Nu har jag inte skrivit på jättelänge! Jag har ju inte ens berättat att jag är inriden nu! Sådär så Ylva eller (mera sällan) matte kan sitta på ryggen på mig och jag förstår precis vad de menar med alla olika hjälper (och för det mesta till och med gör jag som de vill också). Jag har till och med fått följa med mamma ut på skogspromenad, med matte som red mamma (för hon tror att jag är svårriden) och Ylva på mig. Det är jättebra för när jag tycker att nåt är läskigt så går mamma före och när jag sen tycker att hon är för långsam kan jag gå före igen. Det enda jag inte förstår är varför Ylva envisas med att tycka bäst om mamma fast jag är finare och större (i alla fall på bredden, det är ett par centimeter kvar på höjden eftersom hon har så fasligt hög manke) och nu till och med går att rida på!
2008-05-21
Det har inte blivit så mycket skrivet på sistone, men det beror på helt enkelt på att ingen hunnit göra nåt spännande med mig på sista tiden. Nån enstaka gång har det blivit lite longering eller tömkörning, och så ha de börjat med lastträning, men hur spännande är det egentligen att gå i och ur den där skramliga lådan (om det inte varit för morötterna hade jag slutat för länge sen) . Nu däremot har de släppt ut oss på sommarbete, och vilket bete sen! Först kommer det en bit med skog där man kan hitta skugga och lä, och där man dessutom kan komma hur mycket man vuxit genom att se fall man kommer emellan där träden står tätt och smaka på olika sorders bark och grenar. Efter skogen kommer det ett litet platt stycke där gräset är riktigt frodigt och saftigt och som är bra om man vill springa riktigt fort. Men det allra bästa är att bortanför det lilla stycket har de öppnat till ett naturbete med ett par låga stenmurar mitt på stycket som man kan klättra i och hoppa över, vilket egentligen är mycket roligare än att bara springa fort på slätmark, det ska man ju vara fullblod som mamma för att tycka det är roligast.
2008-02-12
Idag är det mammas födelsedag så vi har fått extra äpplen att smaska på. Sen har Ylva hittat på en ny konstig lek som bara verkar gå ut på att sitta fast. Hon tar på mig grimman och sedan kopplar hon ihop den med den där skramliga ringen över krubban, och av någon anledning tycker hon att det är jättebra. Själv fattar jag inte riktigt det roliga, men så länge jag bara kommer åt att tugga hö, och jag får komma loss igen när hon borstat färdigt förstås, så gör det mig inte så mycket.
2008-02-09
Kan ni gissa vad jag gjort idag? Jag har varit inne i stallet -alldeles själv! Modigt va!? Ja, matte och Ylva var ju med, men mamma och Masse var kvar i hagen medan jag fick gå in och äta lite kross och bli borstad och påklädd alla grejer för longering (=kapson, övers. anm.). Sen blev jag longerad på ett helt annat stycke än det mamma och Masse går på och det vågade jag också och var jätteduktig för det sa faktiskt matte att jag var! Jag tror jag ska fortsätta vara duktig och modig så kanske de leker med mig oftare istället för bara mamma, som förästen var jätteavundsjuk när de kom och hämtade in mig och lämnade kvar henne. Ha!
2007-12-28
Det blev som sagt inte varje dag jag skriver dagbok, men nu kan jag ju passa på att jag förutom longeringen (som jag är så bra på att matte vågar longera mig på egen hand), så har jag ävenledes bemästrat tömkörningens svåra konst, till och med med den där äckliga plåtbiten i munnen. Jag har även börjat en kampanj för att ta komandot över Masse ute i hagen, men det behöver jag jobba mer på, han blir fortfarande sur och bits.
2007-08-23

Idag är första dagen jag skriver dagbok, och det är nog det mest spännande som hänt idag. Ylva var ute och longerade mig en stund, men sånt kan jag ju sedan länge. Det enda nya är att nu har jag bildbevis: